Bachelor seminar
General data
Course ID: | WP-AD-SEM-1SzT |
Erasmus code / ISCED: | (unknown) / (unknown) |
Course title: | Bachelor seminar |
Name in Polish: | Seminarium dyplomowe ( licencjackie ) |
Organizational unit: | Faculty of Law and Administration |
Course groups: | |
ECTS credit allocation (and other scores): |
4.00
OR
8.00
(differs over time)
|
Language: | Polish |
Subject level: | elementary |
Learning outcome code/codes: | enter learning outcome code/codes |
Preliminary Requirements: | (in Polish) Zaliczenie przedmiotu podstawy prawa handlowego. |
Full description: |
(in Polish) Celem przedmiotu jest przygotowanie studentów do egzaminu licencjackiego. |
Bibliography: |
(in Polish) Literatura podstawowa: 1. A. Kidyba, Prawo handlowe, Warszawa 2020, 2. Prawo gospodarcze prywatne, pod red. T. Mróz, M. Steca, Warszawa 2018; 3. Prawo spółek handlowych, pod red. A. Kocha, W. Napierały, Warszawa 2011 Literatura uzupełniająca: 1.System prawa prywatnego. Prawo spółek osobowych, t. 16 pod red. A. Szajkowskiego, Warszawa 2008; 2. System prawa prywatnego, Prawo spółek kapitałowych. System Prawa Prywatnego. Tom 17A i 17B, pod. red. S. Sołtysińskiego, Warszawa 2010; 3. Prawo spółek handlowych, t. 2, pod red. S. Włodyki, Warszawa 2012; 4. M. Michalski, Spółka Akcyjna, t. III, pod red. A. Kidyba, Warszawa 2010; 5. A. Kidyba, Kodeks spółek handlowych. Komentarz, t. I-II, Warszawa 2013; 6. S. Sołtysiński, A. Szajkowski, A. Szumański, J. Szwaja, Kodeks spółek handlowych. Komentarz, t. I-V oraz suplement, Warszawa 2005-2012 |
Efekty kształcenia i opis ECTS: |
(in Polish) AD1_W02, Student zna podstawową terminologię z zakresu prawa handlowego; wymienia zasadnicze procedury charakterystyczne dla działań podejmowanych w obszarze prawa handlowego; AD1_W04, Student zna rolę przedsiębiorcy jako podmiotu prawa handlowego; określa przysługujące mu prawa i zasady ich ochrony AD1_W05, Student zna podstawowe metody, procedury i narzędzia, w tym techniki pozyskiwania danych właściwe dla prawa handlowego AD1_W06, Student zna normy, reguły gospodarcze organizujące struktury i instytucje społeczne i rządzące nimi prawidłowości oraz ich źródła, charakter, genezę i funkcjonowanie AD1_W07, Student zna wpływ norm prawnych prawa handlowego na procesy zmian struktur i instytucji społecznych oraz ich elementów AD1_W08, Student zna poglądy doktryny na temat struktur i instytucji prawa handlowego oraz ma wiedzę o ich historycznej ewolucji AD1_W09, Student zna podstawowe pojęcia z zakresu prawa hnadlowego AD1_W10, Student zna ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości łącząc wiedzę o działalności podmiotów związanych z administracją z podstawową wiedzą z dziedziny ekonomii |
Assessment methods and assessment criteria: |
(in Polish) Metody oceniania AD1_W02, ocenianie ciągłe, ustna prezentacja zagadnienia, egzamin ustny AD1_W04, ocenianie ciągłe, ustna prezentacja zagadnienia, egzamin ustny AD1_W05, ocenianie ciągłe, ustna prezentacja zagadnienia, egzamin ustny AD1_W06, ocenianie ciągłe, ustna prezentacja zagadnienia, egzamin ustny AD1_W07, ocenianie ciągłe, ustna prezentacja zagadnienia, egzamin ustny AD1_W08, ocenianie ciągłe, ustna prezentacja zagadnienia, egzamin ustny AD1_W09, ocenianie ciągłe, ustna prezentacja zagadnienia, egzamin ustny AD1_W10, ocenianie ciągłe, ustna prezentacja zagadnienia, egzamin ustny Kryteria oceniania dla poszczególnych efektów kształcenia: AD1_W02, Na ocenę 2: Student nie zna podstawowej terminologii z zakresu prawa handlowego; wymienia zasadnicze procedury charakterystyczne dla działań podejmowanych w obszarze prawa handlowego Na ocenę 3, 3+: Student zna elementy terminologi z zakresu prawa handlowego; wymienia zasadnicze procedury charakterystyczne dla działań podejmowanych w obszarze prawa handlowego Na ocenę 4, 4+: Student zna dobrzez podstawową terminologię z zakresu prawa handlowego; wymienia zasadnicze procedury charakterystyczne dla działań podejmowanych w obszarze prawa handlowego Na ocenę 5: Student zna bardzo dobrze podstawową terminologię z zakresu prawa handlowego; wymienia zasadnicze procedury charakterystyczne dla działań podejmowanych w obszarze prawa handlowego AD1_W04, Na ocenę 2: Student nie zna roli przedsiębiorcy jako podmiotu prawa handlowego; nie określa przysługujących mu prawa i zasady ich ochrony Na ocenę 3, 3+: Student zna podstawową rolę przedsiębiorcy jako podmiotu prawa handlowego; określa podstawowe przysługujące mu prawa i zasady ich ochrony Na ocenę 4, 4+: Student zna dobrze rolę przedsiębiorcy jako podmiotu prawa handlowego; określa przysługujące mu prawa i zasady ich ochrony Na ocenę 5: Student zna bardzo dobrze rolę przedsiębiorcy jako podmiotu prawa handlowego; określa przysługujące mu prawa i zasady ich ochrony AD1_W05, Na ocenę 2: Student nie zna podstawowych metody, procedur i narzędzi, w tym techniki pozyskiwania danych właściwe dla prawa handlowego Na ocenę 3, 3+: Student zna częściowo metody, procedury i narzędzia, w tym techniki pozyskiwania danych właściwe dla prawa handlowego Na ocenę 4, 4+: Student zna dobrze podstawowe metody, procedury i narzędzia, w tym techniki pozyskiwania danych właściwe dla prawa handlowego Na ocenę 5: Student zna bardzo dobrze podstawowe metody, procedury i narzędzia, w tym techniki pozyskiwania danych właściwe dla prawa handlowego AD1_W06, Na ocenę 2: Student nie zna normy, reguły gospodarcze organizujące struktury i instytucje społeczne i rządzące nimi prawidłowości oraz ich źródła, charakter, genezę i funkcjonowanie Na ocenę 3, 3+: Student zna podstawowe normy, reguły gospodarcze organizujące struktury i instytucje społeczne i rządzące nimi prawidłowości oraz ich źródła, charakter, genezę i funkcjonowanie Na ocenę 4, 4+: Student zna dobrze normy, reguły gospodarcze organizujące struktury i instytucje społeczne i rządzące nimi prawidłowości oraz ich źródła, charakter, genezę i funkcjonowanie Na ocenę 5: Student zna bardzo dobrze normy, reguły gospodarcze organizujące struktury i instytucje społeczne i rządzące nimi prawidłowości oraz ich źródła, charakter, genezę i funkcjonowanie AD1_W07, Na ocenę 2: Student nie zna wpływu norm prawnych prawa handlowego na procesy zmian struktur i instytucji społecznych oraz ich elementów Na ocenę 3, 3+: Student zna podstawowy wpływ norm prawnych prawa handlowego na procesy zmian struktur i instytucji społecznych oraz ich elementów Na ocenę 4, 4+: Student zna dobrze wpływ norm prawnych prawa handlowego na procesy zmian struktur i instytucji społecznych oraz ich elementów Na ocenę 5: Student zna bardzo dobrze wpływ norm prawnych prawa handlowego na procesy zmian struktur i instytucji społecznych oraz ich elementów AD1_W08, Na ocenę 2: Student nie zna poglądów doktryny na temat struktur i instytucji prawa handlowego oraz ma wiedzę o ich historycznej ewolucji Na ocenę 3, 3+: Student zna podstawowe poglądy doktryny na temat struktur i instytucji prawa handlowego oraz ma wiedzę o ich historycznej ewolucji Na ocenę 4, 4+: Student zna dobrze poglądy doktryny na temat struktur i instytucji prawa handlowego oraz ma wiedzę o ich historycznej ewolucji Na ocenę 5: Student zna bardzo dobrze poglądy doktryny na temat struktur i instytucji prawa handlowego oraz ma wiedzę o ich historycznej ewolucji AD1_W09, Student zna podstawowe pojęcia z zakresu prawa handlowego Na ocenę 2: Student nie zna podstawowych pojęć z zakresu prawa handlowego Na ocenę 3, 3+: Student zna niektóre podstawowe pojęcia z zakresu prawa handlowego Na ocenę 4, 4+: Student dobrze zna podstawowe pojęcia z zakresu prawa handlowego Na ocenę 5: Student zna bardzo dobrze podstawowe pojęcia z zakresu prawa handlowego AD1_W10, Na ocenę 2: Student nie zna ogólnych zasad tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości łącząc wiedzę o działalności podmiotów związanych z administracją z podstawową wiedzą z dziedziny ekonomii Na ocenę 3, 3+: Student zna jedynie podstawowe ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości łącząc wiedzę o działalności podmiotów związanych z administracją z podstawową wiedzą z dziedziny ekonomii Na ocenę 4, 4+: Student dobrze zna ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości łącząc wiedzę o działalności podmiotów związanych z administracją z podstawową wiedzą z dziedziny ekonomii Na ocenę 5: Student zna bardzo dobrze ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości łącząc wiedzę o działalności podmiotów związanych z administracją z podstawową wiedzą z dziedziny ekonomii |
Classes in period "Winter semester 2022/23" (past)
Time span: | 2022-10-01 - 2023-01-31 |
Navigate to timetable
MO TU W SEM
TH FR |
Type of class: |
Seminar, 15 hours
|
|
Coordinators: | Tomasz Szczurowski | |
Group instructors: | Tomasz Szczurowski | |
Students list: | (inaccessible to you) | |
Examination: |
Course -
graded credit
Seminar - graded credit |
|
(in Polish) E-Learning: | (in Polish) E-Learning (pełny kurs) z podziałem na grupy |
|
Type of subject: | obligatory |
|
(in Polish) Grupa przedmiotów ogólnouczenianych: | (in Polish) nie dotyczy |
Classes in period "Summer semester 2022/23" (past)
Time span: | 2023-02-01 - 2023-06-30 |
Navigate to timetable
MO TU W SEM
TH FR |
Type of class: |
Seminar, 30 hours
|
|
Coordinators: | Tomasz Szczurowski | |
Group instructors: | Tomasz Szczurowski | |
Students list: | (inaccessible to you) | |
Examination: |
Course -
graded credit
Seminar - graded credit |
|
(in Polish) E-Learning: | (in Polish) E-Learning (pełny kurs) z podziałem na grupy |
|
Type of subject: | obligatory |
|
(in Polish) Grupa przedmiotów ogólnouczenianych: | (in Polish) nie dotyczy |
Copyright by Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw.