Kryteria oceniania:
(1) Wiedza:
- ocena 2 (ndst): brak podstawowej wiedzy z ekonomiki zaopatrzenia w wodę i ochrony wód,
- ocena 3 (dst): student posiada w ograniczonym stopniu podstawową wiedzę z ekonomiki zaopatrzenia w wodę i ochrony wód,
- ocena 4 (db): student opanował w pełni podstawową wiedzę z ekonomiki zaopatrzenia w wodę i ochrony wód, z niepełną wiedzą dotyczącą ekonomicznych zagadnień funkcjonowania przedsiębiorstwa wodociągowo-kanalizacyjnego,
- ocena 5 (bdb): student opanował w pełni podstawową wiedzę z ekonomiki zaopatrzenia w wodę i ochrony wód, z pełną wiedzą dotyczącą ekonomicznych zagadnień funkcjonowania przedsiębiorstwa wodociągowo-kanalizacyjnego.
(2) Umiejętności:
- ocena 2 (ndst): student nie potrafi dokonać wstępnej analizy ekonomicznej działań inżynierskich podejmowanych w zakresie urządzeń i systemów wodociągowych i kanalizacyjnych,
- ocena 3 (dst): student potrafi, w ograniczonym stopniu, dokonać wstępnej analizy ekonomicznej działań inżynierskich podejmowanych w zakresie urządzeń i systemów wodociągowych i kanalizacyjnych,
- ocena 4 (db): student potrafi poprawnie opracować wstępną analizę ekonomiczną działań inżynierskich, podejmowanych w zakresie urządzeń i systemów wodociągowych i kanalizacyjnych,
- ocena 5 (bdb): student bardzo dobrze potrafi opracować wstępną analizę ekonomiczną działań inżynierskich podejmowanych w zakresie urządzeń i systemów wodociągowych i kanalizacyjnych.
(3) Kompetencje:
- ocena 2 (ndst): student nie ma świadomości ważności i nie rozumie ekonomicznych aspektów i skutków działalności inżynierskiej,
- ocena 3 (dst): student w ograniczonym stopniu ma świadomość ważności i rozumie ekonomiczne aspekty i skutki działalności inżynierskiej,
- ocena 4 (db): student ma świadomość ważności i dobrze rozumie ekonomiczne aspekty i skutki działalności inżynierskiej,
- ocena 5 (bdb): student ma bardzo dobrą świadomość ważności i doskonale rozumie ekonomiczne aspekty i skutki działalności inżynierskiej.
Ocena końcowa:
- aktywność na zajęciach,
- kolokwium pisemne, punktacja:
>50% - 3,0
>60% - 3,5
>70% - 4,0
>80% - 4,5
>90% - 5,0.
|