Literatura: |
1. Imprezy masowe. Organizacja, bezpieczeństwo, dobre praktyki, Sergiusz Parszowski, Andrzej Kruczyński, Warszawa, 2015;
2. Logistyka w bezpieczeństwie, Andrzej Szymonik, Warszawa, 2011;
3. Inteligentna organizacja - dystrybucja wiedzy, kompetencje pracowników, miejsce na rynku, red. Hanna Godlewska-Majkowska, Warszawa 2013.
|
Metody i kryteria oceniania: |
ocena bardzo dobra: student bez problemów omawia kwestie poruszane na ćwiczeniach. W prezentacji korzysta poprawnie z nabytego aparatu pojęciowego. Potrafi wyjaśnić spectrum organizacji wydarzenia kulturalnego bez posługiwania się notatkami. Umiejętnie analizuje zagadnienia, związane z tematyką zajęć.
ocena dobra: student omawia kwestie poruszane na ćwiczeniach z nielicznymi potknięciami. W prezentacji korzysta poprawnie z nabytego aparatu pojęciowego, sporadyczne korzystając z notatek. Potrafi wyjaśnić spectrum organizacji wydarzenia kulturalnego. Umiejętnie analizuje zagadnienia, związane z tematyką zajęć.
ocena dostateczna: student fragmentarycznie omawia kwestie poruszane na ćwiczeniach z licznymi potknięciami. W prezentacji ustnej w ograniczonym stopniu korzysta z nabytego aparatu pojęciowego. Potrafi częściowo wyjaśnić miejsce spectrum organizacji wydarzenia kulturalnego bez posługiwania się notatkami. Nie posiada umiejętności analitycznych. Prezentacja podparta jest notatkami prelegenta.
ocena niedostateczna: student fragmentarycznie omawia kwestie poruszane na ćwiczeniach, bez ich zrozumienia. Nie korzysta z nabytego aparatu pojęciowego. Nie ma przygotowanej pracy zaliczeniowej lub jest ona w całości czytana oraz zawiera rażące błędy merytoryczne.
|
Zakres tematów: |
1. Podstawowe informacje o organizacji imprez
2. Organizacja imprezy masowej
3. Promocja
3. Budowanie wizerunku
4. Pozyskiwanie logotypu i identyfikacji wizualnej
5. Gadżety jako narzędzie budowania wizerunku
6. Przygotowanie scenariusza wydarzenia kulturalnego
7. Etap wstępny
8. Etap właściwy
9. Ewaluacja
10. Termin organizacji imprezy
11. Brief organizacji imprezy
12. Merchandising
13. Zmiany w organizacji imprez po pandemii
|