Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Kultura kulinarna Półwyspu Apenińskiego

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: WH-F-FW-SP-I3-KulkPA
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Kultura kulinarna Półwyspu Apenińskiego
Jednostka: Wydział Nauk Humanistycznych
Grupy:
Punkty ECTS i inne: (brak) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: (brak danych)
Poziom przedmiotu:

podstawowy

Symbol/Symbole kierunkowe efektów uczenia się:

FW1tkw_W06

FW1tkw_U04

FW1tkw_K03


Skrócony opis:

Wstęp do zwyczajów gastronomicznych w różnych miastach włoskich

Efekty kształcenia i opis ECTS:

Po zakończeniu kursu student zna i rozumie historyczne i geograficzne uwarunkowania kuchni włoskiej oraz kulturę enogastronomiczną półwyspu apenińskiego; potrafi przygotować w języku włoskim opracowanie wybranych problemów z zakresu turystyki i gastronomii Włoch; wykazuje się przedsiębiorczością i kreatywnością.

2 ECTS

frekwencja - 30 godzin

przygotowanie zadan zaliczeniowych - 20 godzin

Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.
ul. Dewajtis 5,
01-815 Warszawa
tel: +48 22 561 88 00 https://uksw.edu.pl
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.2.0-1 (2024-03-12)