Kultura kulinarna Półwyspu Apenińskiego
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | WH-F-FW-SP-I3-KulkPA |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Kultura kulinarna Półwyspu Apenińskiego |
Jednostka: | Wydział Nauk Humanistycznych |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | (brak danych) |
Poziom przedmiotu: | podstawowy |
Symbol/Symbole kierunkowe efektów uczenia się: | FW1tkw_W06 FW1tkw_U04 FW1tkw_K03 |
Skrócony opis: |
Wstęp do zwyczajów gastronomicznych w różnych miastach włoskich |
Efekty kształcenia i opis ECTS: |
Po zakończeniu kursu student zna i rozumie historyczne i geograficzne uwarunkowania kuchni włoskiej oraz kulturę enogastronomiczną półwyspu apenińskiego; potrafi przygotować w języku włoskim opracowanie wybranych problemów z zakresu turystyki i gastronomii Włoch; wykazuje się przedsiębiorczością i kreatywnością. 2 ECTS frekwencja - 30 godzin przygotowanie zadan zaliczeniowych - 20 godzin |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.