Kultura języka
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | WH-KUZ-I-1-KulJe |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Kultura języka |
Jednostka: | Wydział Nauk Humanistycznych |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | (brak danych) |
Dyscyplina naukowa, do której odnoszą się efekty uczenia się: | językoznawstwo |
Poziom przedmiotu: | podstawowy |
Symbol/Symbole kierunkowe efektów uczenia się: | W01 Student zna podstawowe terminy z zakresu kultury języka. W02 Student zna zasady poprawności i grzeczności językowej. U01 Student umie wskazać, klasyfikować i poprawić błędy językowe. U02 Student potrafi poprawnie zbudować dłuższą wypowiedź usną i pisemną |
Wymagania wstępne: | Brak wymagań wstępnych. |
Efekty kształcenia i opis ECTS: |
W01 Student zna podstawowe terminy z zakresu kultury języka. W02 Student zna zasady poprawności i grzeczności językowej. U01 Student umie wskazać, klasyfikować i poprawić błędy językowe. U02 Student potrafi poprawnie zbudować dłuższą wypowiedź usną i pisemną |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2024/25" (zakończony)
Okres: | 2024-10-01 - 2025-01-31 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT SO CW
CW
|
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Małgorzata Majewska, Magdalena Złocka-Dąbrowska | |
Prowadzący grup: | Małgorzata Majewska, Laura Polkowska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia - Zaliczenie na ocenę |
|
E-Learning: | E-Learning (pełny kurs) z podziałem na grupy |
|
Opis nakładu pracy studenta w ECTS: | Opis ECTS: uczestnictwo w zajęciach: 30 godz. przygotowanie do zajęć: 20 godz. przygotowanie do kolokwium: 10 godz. 70 godz. = 2 p. ECTS |
|
Typ przedmiotu: | obowiązkowy |
|
Grupa przedmiotów ogólnouczenianych: | nie dotyczy |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.