Culinary Culture of the Apennine Peninsula
General data
Course ID: | WH-FW-SP-I-3-KultKul |
Erasmus code / ISCED: | (unknown) / (unknown) |
Course title: | Culinary Culture of the Apennine Peninsula |
Name in Polish: | Kultura kulinarna Półwyspu Apenińskiego |
Organizational unit: | Faculty of Humanities |
Course groups: | |
Course homepage: | https://e.uksw.edu.pl/course/view.php?id=19021 |
ECTS credit allocation (and other scores): |
(not available)
|
Language: | Italian |
Subject level: | elementary |
Learning outcome code/codes: | enter learning outcome code/codes |
Efekty kształcenia i opis ECTS: |
(in Polish) Po zaliczaniu przedmiotu, student zna podstawową terminologię z zakresu włoskiej kultury kulinarnej (F1_W17), potrafi dokonać średniozaawansowanej analizy włoskich zwyczajów kulinarnych, lokując je przy tym w szerszym kontekście historyczno-geograficzno-kulturowym (F1_U08), jest świadomy przynależności do europejskiego kręgu kulturowego i współodpowiedzialności za zachowanie dziedzictwa kulturowego Europy i w szczególności dziedzictwa Półwyspu Apenińskiego (F1_K05). 2 Punkty ECTS: 1 punkt - kontakt bezpośredni 1 punkt - praca własna |
Course descriptions are protected by copyright.
Copyright by Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw.
Copyright by Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw.