Kultura kulinarna Półwyspu Apenińskiego
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | WH-FW-SP-I-3-KultKul | Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Kultura kulinarna Półwyspu Apenińskiego | ||
Jednostka: | Wydział Nauk Humanistycznych | ||
Grupy: | |||
Strona przedmiotu: | https://e.uksw.edu.pl/course/view.php?id=19021 | ||
Punkty ECTS i inne: |
2.00 ![]() |
||
Język prowadzenia: | włoski | ||
Poziom przedmiotu: | podstawowy |
||
Symbol/Symbole kierunkowe efektów uczenia się: | F1_W17 F1_U08 F1_K05 |
||
Efekty kształcenia i opis ECTS: |
Po zaliczaniu przedmiotu, student zna podstawową terminologię z zakresu włoskiej kultury kulinarnej (F1_W17), potrafi dokonać średniozaawansowanej analizy włoskich zwyczajów kulinarnych, lokując je przy tym w szerszym kontekście historyczno-geograficzno-kulturowym (F1_U08), jest świadomy przynależności do europejskiego kręgu kulturowego i współodpowiedzialności za zachowanie dziedzictwa kulturowego Europy i w szczególności dziedzictwa Półwyspu Apenińskiego (F1_K05). 2 Punkty ECTS: 1 punkt - kontakt bezpośredni 1 punkt - praca własna |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/21" (zakończony)
Okres: | 2021-02-01 - 2021-06-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 30 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Leonardo Masi, Małgorzata Ślarzyńska | |
Prowadzący grup: | Leonardo Masi | |
Strona przedmiotu: | https://e.uksw.edu.pl/course/view.php?id=19021 | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę |
|
E-Learning: | E-Learning (pełny kurs) z podziałem na grupy |
|
Typ przedmiotu: | obowiązkowy |
|
Grupa przedmiotów ogólnouczenianych: | nie dotyczy |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.