Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Historia kuchni włoskiej

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: WH-SP-TW-I-3-HisKWlo Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Historia kuchni włoskiej
Jednostka: Wydział Nauk Humanistycznych
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 3.00
Język prowadzenia: włoski
Poziom przedmiotu:

podstawowy

Symbol/Symbole kierunkowe efektów uczenia się:

F1_W17,

F1_U08,

F1_K05,

Skrócony opis:

Kurs rekonstruuje najważniejsze momenty jednego z najważniejszych czynników tożsamości włoskiej kultury: kuchni. Począwszy od początków włoskiej kultury kulinarnej będą analizowane jej przemiany, ewolucja i charakterystyka.

Efekty kształcenia i opis ECTS:

wiedzy: zrozumienie kontekstu historycznego (F1_K05)

umiejętności: zrozumienie różnych etapów rozwoju kuchni włoskiej (F1_U08)

kompetencji społecznych: umiejętność analizy procesu przemian włoskiej tożsamości kulinarnej (F1_W17)

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (zakończony)

Okres: 2019-10-01 - 2020-01-31
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Konwersatorium, 30 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Onofrio Bellifemine, Leonardo Masi
Prowadzący grup: Onofrio Bellifemine
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę
Typ przedmiotu:

obowiązkowy

Grupa przedmiotów ogólnouczenianych:

nie dotyczy

Skrócony opis:

Kurs rekonstruuje najważniejsze momenty jednego z najważniejszych czynników tożsamości włoskiej kultury: kuchni. Począwszy od początków włoskiej kultury kulinarnej będą analizowane jej przemiany, ewolucja i charakterystyka.

Wymagania wstępne:

znajomość języka włoskiego na poziomie B2

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.