Historia kuchni włoskiej
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | WH-SP-TW-I-3-HisKWlo |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Historia kuchni włoskiej |
Jednostka: | Wydział Nauk Humanistycznych |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | włoski |
Poziom przedmiotu: | podstawowy |
Symbol/Symbole kierunkowe efektów uczenia się: | F1_W17, F1_U08, F1_K05, |
Skrócony opis: |
Kurs rekonstruuje najważniejsze momenty jednego z najważniejszych czynników tożsamości włoskiej kultury: kuchni. Począwszy od początków włoskiej kultury kulinarnej będą analizowane jej przemiany, ewolucja i charakterystyka. |
Efekty kształcenia i opis ECTS: |
wiedzy: zrozumienie kontekstu historycznego (F1_K05) umiejętności: zrozumienie różnych etapów rozwoju kuchni włoskiej (F1_U08) kompetencji społecznych: umiejętność analizy procesu przemian włoskiej tożsamości kulinarnej (F1_W17) |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.