Seminarium licencjackie [WH-F-FW-I-3-SemLic-Z]
Semestr zimowy 2021/22
Seminarium licencjackie,
grupa nr 2
Przejdź do planu
zaznaczono terminy wyświetlanej grupy
Przedmiot: | Seminarium licencjackie [WH-F-FW-I-3-SemLic-Z] | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zajęcia: |
Semestr zimowy 2021/22 [2021/22_Z]
(zakończony)
Seminarium licencjackie [SEMLI], grupa nr 2 [pozostałe grupy] |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Termin i miejsce:
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terminy najbliższych spotkań:
Kliknij w datę by zobaczyć tygodniowy plan z zaznaczonym spotkaniem. |
Wszystkie zajęcia tej grupy już się odbyły - pokaż terminy wszystkich spotkań.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Liczba osób w grupie: | 6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Limit miejsc: | 8 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Prowadzący: | Ewa Nicewicz | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Strona domowa grupy: | https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a72zCyRqiYJN2ERdHb_QaBhkFr7YMCIFY895ZEq9nGKA1%40thread.tacv2/Og%25C3%25B3lny?groupId=cab30f1a-38cf-4f61-a3d7-eda4f6f50df9&tenantId=12578430-c51b-4816-8163-c7281035b9b3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Literatura: |
P. Boero, C. De Luca, La letteratura italiana per l'infanzia, Laterza 2012. K. Biernacka-Licznar, Serce Pinokia, SBP 2018. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zakres tematów: |
Włoska literatura dla dzieci i młodzieży (historia i recepcja w Polsce) Literatura włoska XIX i XX wieku Translation Studies |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Metody dydaktyczne i sposoby weryfikacji efektów kształcenia: |
Metody: - dyskusja - prezentacja - praca własna według wskazówek prowadzącego Sposób weryfikacji: - systematyczna usta oraz pisemna weryfikacja wykonania zadań związanych z poszczególnymi etapami przygotowania pracy. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Metody i kryteria oceniania: |
Warunkiem zaliczenia przedmiotu są: - obecność na zajęciach (I semestr) - przygotowanie prezentacji na wybrany temat związany z pracą (I semestr) - przygotowanie tematu oraz planu pracy (I semestr) - przygotowanie całej pracy (II semestr) |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.