Italian Media
General data
Course ID: | WH-F-FW-I-3-MedWł |
Erasmus code / ISCED: | (unknown) / (unknown) |
Course title: | Italian Media |
Name in Polish: | Media włoskie |
Organizational unit: | Faculty of Humanities |
Course groups: | |
ECTS credit allocation (and other scores): |
3.00
|
Language: | Italian |
Subject level: | elementary |
Learning outcome code/codes: | enter learning outcome code/codes |
Preliminary Requirements: | (in Polish) Ogólna wiedza o historii komunikowania społecznego. |
Full description: |
(in Polish) Wpływ postępu technicznego na rozwój prasy; Początki prasy opiniotwórczej; . Narodziny prasy; Historia i współczesność dziennikarstwa radiowego i telewizyjnego; Życie i dorobek wybranych dziennikarzy XIX i XX wieku; Prasa jako „czwarta władza“; Radio i telewizja w podmiotowej funkcji medialnej." |
Efekty kształcenia i opis ECTS: |
(in Polish) wiedzy: Historia, funkcjonowanie i charakterystyka mass mediów F1_W08 umiejętności:rozróżnienie różnych form komunikacji, pogłębienie znajomości języka włoskiego ogólnego i związanego z mass mediami, rozwinięcie słownictwa F1_W16 kompetencji społecznych: komunikacja, skupienie uwagi odbiorcy F1_U01 |
Assessment methods and assessment criteria: |
(in Polish) Na ocenę dostateczną: Student posiada dostatecznie rozwiniętą umiejętność jasnego i poprawnego formułowania myśli, budowania argumentacji, którą potrafi ująć w przypisane do dyskursu naukowego formy pisemne F1_W08 . Na ocene dobra: Student posiada dobrze rozwiniętą umiejętność jasnego i poprawnego formułowania myśli, budowania argumentacji F1_W16 Na ocene bardzo dobra: Student posiada znakomicie rozwiniętą umiejętność jasnego i poprawnego formułowania myśli, budowania argumentacji F1_U01 |
Classes in period "Summer semester 2021/22" (past)
Time span: | 2022-02-01 - 2022-06-30 |
Navigate to timetable
MO TU W KON
TH FR |
Type of class: |
Conversatorium, 30 hours
|
|
Coordinators: | Onofrio Bellifemine, Małgorzata Ślarzyńska, Joanna Zajkowska | |
Group instructors: | Onofrio Bellifemine | |
Students list: | (inaccessible to you) | |
Examination: |
Course -
examination
Conversatorium - graded credit |
|
(in Polish) E-Learning: | (in Polish) E-Learning (pełny kurs) |
|
Type of subject: | obligatory |
|
(in Polish) Grupa przedmiotów ogólnouczenianych: | (in Polish) nie dotyczy |
|
Short description: |
(in Polish) Celem zajęć jest analiza głownych form środków masowego przekazu we Włoszech oraz ich ewolucja. |
|
Wymagania wstępne: |
(in Polish) znajomość języka włoskiego na poziomie B2. |
Classes in period "Summer semester 2022/23" (past)
Time span: | 2023-02-01 - 2023-06-30 |
Navigate to timetable
MO KON
TU W TH FR |
Type of class: |
Conversatorium, 30 hours
|
|
Coordinators: | Onofrio Bellifemine, Małgorzata Ślarzyńska, Joanna Zajkowska | |
Group instructors: | Onofrio Bellifemine | |
Students list: | (inaccessible to you) | |
Examination: |
Course -
examination
Conversatorium - graded credit |
|
(in Polish) E-Learning: | (in Polish) E-Learning (pełny kurs) |
|
(in Polish) Opis nakładu pracy studenta w ECTS: | (in Polish) OPIS ETCS: 3 punkty (75godzin; 1 punkt ECTS=25 godzin) udial w zajęciach - 30 godz. przygotowanie do kolokwia - 45 godz |
|
Type of subject: | obligatory |
|
(in Polish) Grupa przedmiotów ogólnouczenianych: | (in Polish) nie dotyczy |
Classes in period "Summer semester 2023/24" (in progress)
Time span: | 2024-02-15 - 2024-06-30 |
Navigate to timetable
MO TU KON
W TH FR |
Type of class: |
Conversatorium, 30 hours
|
|
Coordinators: | Onofrio Bellifemine, Małgorzata Ślarzyńska, Joanna Zajkowska | |
Group instructors: | Onofrio Bellifemine | |
Students list: | (inaccessible to you) | |
Examination: |
Course -
examination
Conversatorium - graded credit |
|
(in Polish) E-Learning: | (in Polish) E-Learning (pełny kurs) |
|
(in Polish) Opis nakładu pracy studenta w ECTS: | (in Polish) OPIS ETCS: 3 punkty (75godzin; 1 punkt ECTS=25 godzin) udial w zajęciach - 30 godz. przygotowanie do kolokwia - 45 godz |
|
Type of subject: | obligatory |
|
(in Polish) Grupa przedmiotów ogólnouczenianych: | (in Polish) nie dotyczy |
Copyright by Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw.