Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw - Central Authentication System
Strona główna

(in Polish) Przedmioty obowiązkowe dla 2 roku studiów II stopnia magisterskich MONITORING (course group defined by Center for Ecology and Ecophilosophy)

Faculty: Center for Ecology and Ecophilosophy Courses displayed below are part of group defined by this faculty, but this faculty is not necessarily the one that organizes these courses. Read Help for more information on this subject.
Course group: (in Polish) Przedmioty obowiązkowe dla 2 roku studiów II stopnia magisterskich MONITORING
other groups class schedules for this group
Filters
Please log in to gain access to additional options

Precisely - show only these courses which are related to such open registration which allows you to register for the course.

Additionally, courses which you are already registered for (or applied for registration) are also included.

If you want to change these settings permanently
edit your preferences in the My USOSweb menu.
Key
If course is offered then a registration cart will be displayed.
unavailable (log in!) - you are not logged in
unavailable - currently you are not allowed to register
register - you are allowed to register
unregister - you are allowed to unregister (or withdraw application)
applied - you applied for registration (and you cannot widrdraw this application)
registered - you are registered (and you cannot unregister)
Use one of the "i" icons below for additional information.

2021/22_Z - Winter semester 2021/22
2021/22_L - Summer semester 2021/22
2022/23_Z - Winter semester 2022/23
2022/23_L - Summer semester 2022/23
2023/24_Z - Winter semester 2023/24
2023/24_L - Summer semester 2023/24
(there could be semester, trimester or one-year classes)
Actions
2021/22_Z 2021/22_L 2022/23_Z 2022/23_L 2023/24_Z 2023/24_L
WF-OB-BTEH n/a n/a n/a
Classes
Winter semester 2021/22
  • Lectures - 30 hours
Winter semester 2022/23
  • Lectures - 30 hours
Winter semester 2023/24
  • Lectures - 30 hours
Groups

Brief description

(in Polish) Celem zajęć jest zapoznanie studentów z nowymi trendami i kierunkami badań w rozwoju biotechnologii w Polsce i na świecie. Zapoznanie z podstawowymi grupami mikroorganizmów i organizmów wyższych oraz zapoznanie z procesami mikrobiologicznymi i możliwościami wykorzystania ich w ochronie środowiska, rolnictwie, przemyśle. Celem przedmiotu jest podkreślenie roli jaką mikroorganizmy pełnią w procesach samooczyszczania wód i gleby oraz w procesach bioremediacji.

Course page
WF-OB-METH n/a n/a n/a
Classes
Summer semester 2021/22
  • Classes - 30 hours
Summer semester 2022/23
  • Classes - 30 hours
Summer semester 2023/24
  • Classes - 30 hours
Groups

Brief description

(in Polish) Zanieczyszczenia żywności to powszechne zjawisko. Stąd konieczność dysponowania odpowiednimi metodami analitycznymi do oznaczania różnych typów zanieczyszczeń żywności. Zostaną przedstawione techniki analityczne wykorzystywane w analizie zanieczyszczeń żywności. Zaprezentowane zostaną kryteria jakie musi spełniać metoda aby podczas badania żywności uzyskiwać wiarogodne wyniki odzwierciedlające rzeczywistą zawartość badanych zanieczyszczeń.

Course page
WF-OB-MOK n/a n/a n/a
Classes
Summer semester 2021/22
  • Classes - 30 hours
Summer semester 2022/23
  • Classes - 30 hours
Summer semester 2023/24
  • Classes - 30 hours
Groups

Brief description

The scope of the course includes the following: (a) solidification of knowledge in the anatomy of the human skeleton, (b) concept of adimation, adaptability, adaptation, (c) methods of assessing sex and age on the basis of bones, (d) metric and nonmetric traits and its role in the study of ancient human populations (e) skeletal determinants of environmental stress, selected skeletal pathologies, and the importance of these traits for the analyss of the health status of human groups, (f) selected issues in epidemiology, demography, biodemiology, biocultural adaptation, the evolution of selected diseases.

Course page
WF-OB-JAKZ n/a n/a n/a
Classes
Winter semester 2021/22
  • Lectures - 30 hours
Winter semester 2022/23
  • Lectures - 30 hours
Winter semester 2023/24
  • Lectures - 30 hours
Groups

Brief description

(in Polish) Żywność to nie tylko właściwości odżywcze, ale również zanieczyszczenia. Zostaną omówione różne rodzaje zanieczyszczenia żywności, tj. zanieczyszczenia chemiczne, biologiczne i fizyczne. Przedstawiona zostanie klasyfikacja zanieczyszczeń oraz jej wpływ na zdrowie i życie człowieka, a także metody i sposoby kontroli żywności oraz zagadnienia związane z szacowaniem ryzyka zdrowotnego dla człowieka w wyniku występowania różnych zanieczyszczeń. Omówione zostaną kryteria oceny żywności wraz z aktami prawnymi je umożliwiającymi.

Course page
WF-OB-REJO n/a n/a n/a
Classes
Winter semester 2021/22
  • Classes - 30 hours
Winter semester 2022/23
  • Classes - 30 hours
Winter semester 2023/24
  • Classes - 30 hours
Groups

Brief description

Regulations: Reach and CLP. Substances and mixtures classified as hazardous. Construction and description of safety data sheet. Safety Data Sheets and their importance in the workplace. Classification of substances and mixtures classified as hazardous. Labeling rules for substances and mixtures classified as hazardous. Registration of substances and mixtures classified as dangerous.

Course page
ul. Dewajtis 5,
01-815 Warszawa
tel: +48 22 561 88 00 https://uksw.edu.pl
contact accessibility statement mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-1 (2024-05-13)