(in Polish) Przedmioty obowiązkowe dla 2 roku studiów II stopnia magisterskich MONITORING (course group defined by Center for Ecology and Ecophilosophy)
Key
If course is offered then a registration cart will be displayed.
- you are not logged in - currently you are not allowed to register - you are allowed to register - you are allowed to unregister (or withdraw application) - you applied for registration (and you cannot widrdraw this application) - you are registered (and you cannot unregister)
Use one of the "i" icons below for additional information.
2021/22_Z - Winter semester 2021/22 2021/22_L - Summer semester 2021/22 2022/23_Z - Winter semester 2022/23 2022/23_L - Summer semester 2022/23 2023/24_Z - Winter semester 2023/24 2023/24_L - Summer semester 2023/24 (there could be semester, trimester or one-year classes) |
Actions | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2021/22_Z | 2021/22_L | 2022/23_Z | 2022/23_L | 2023/24_Z | 2023/24_L | |||||||
WF-OB-BTEH | n/a | n/a | n/a |
Classes
Winter semester 2021/22
Groups
Brief description
(in Polish) Celem zajęć jest zapoznanie studentów z nowymi trendami i kierunkami badań w rozwoju biotechnologii w Polsce i na świecie. Zapoznanie z podstawowymi grupami mikroorganizmów i organizmów wyższych oraz zapoznanie z procesami mikrobiologicznymi i możliwościami wykorzystania ich w ochronie środowiska, rolnictwie, przemyśle. Celem przedmiotu jest podkreślenie roli jaką mikroorganizmy pełnią w procesach samooczyszczania wód i gleby oraz w procesach bioremediacji. |
|
|||||||
WF-OB-METH | n/a | n/a | n/a |
Classes
Summer semester 2021/22
Groups
Brief description
(in Polish) Zanieczyszczenia żywności to powszechne zjawisko. Stąd konieczność dysponowania odpowiednimi metodami analitycznymi do oznaczania różnych typów zanieczyszczeń żywności. Zostaną przedstawione techniki analityczne wykorzystywane w analizie zanieczyszczeń żywności. Zaprezentowane zostaną kryteria jakie musi spełniać metoda aby podczas badania żywności uzyskiwać wiarogodne wyniki odzwierciedlające rzeczywistą zawartość badanych zanieczyszczeń. |
|
|||||||
WF-OB-MOK | n/a | n/a | n/a |
Classes
Summer semester 2021/22
Groups
Brief description
The scope of the course includes the following: (a) solidification of knowledge in the anatomy of the human skeleton, (b) concept of adimation, adaptability, adaptation, (c) methods of assessing sex and age on the basis of bones, (d) metric and nonmetric traits and its role in the study of ancient human populations (e) skeletal determinants of environmental stress, selected skeletal pathologies, and the importance of these traits for the analyss of the health status of human groups, (f) selected issues in epidemiology, demography, biodemiology, biocultural adaptation, the evolution of selected diseases. |
|
|||||||
WF-OB-JAKZ | n/a | n/a | n/a |
Classes
Winter semester 2021/22
Groups
Brief description
(in Polish) Żywność to nie tylko właściwości odżywcze, ale również zanieczyszczenia. Zostaną omówione różne rodzaje zanieczyszczenia żywności, tj. zanieczyszczenia chemiczne, biologiczne i fizyczne. Przedstawiona zostanie klasyfikacja zanieczyszczeń oraz jej wpływ na zdrowie i życie człowieka, a także metody i sposoby kontroli żywności oraz zagadnienia związane z szacowaniem ryzyka zdrowotnego dla człowieka w wyniku występowania różnych zanieczyszczeń. Omówione zostaną kryteria oceny żywności wraz z aktami prawnymi je umożliwiającymi. |
|
|||||||
WF-OB-REJO | n/a | n/a | n/a |
Classes
Winter semester 2021/22
Groups
Brief description
Regulations: Reach and CLP. Substances and mixtures classified as hazardous. Construction and description of safety data sheet. Safety Data Sheets and their importance in the workplace. Classification of substances and mixtures classified as hazardous. Labeling rules for substances and mixtures classified as hazardous. Registration of substances and mixtures classified as dangerous. |
|
|||||||